Hvad er massage godt for?

Massage har mange fordele

Massage er en oldgammel teknik. I takt med at vi er blevet klogere, er massagen også blevet vider udviklet og der findes i dag videnskabelig dokumentation på at massage kan afhjælpe rigtig mange dårligdomme, alt lige fra fysiske til psykiske skavanker.

Når du for en massage vil den stimulere din blodcirkulation i kroppen og hjælper derved din krop med at fjerne affaldsstofferne  gennem dit lymfesystem.  Affaldsstoffer i kroppen får man feks. ved at løbe en tur, sidde foran computeren i en længere periode og når du oplever at du er meget stresset. Kroppen kan langt hen ad vejen, selv fjerne affaldsstoffer, men nogle gange kan kroppen være så anspændt at den har brug for lidt hjælp. Her kan massage være en god ide. 

Massage påvirker blandt andet

Dit immunforsvar : Massage virker beroligende og reducerer mængden af stresshormoner i kroppen.  Massagen fremmer nemlig blodgennemstrømningen og den udrensningsproces, der transporterer affaldsstoffer væk. Massage kan altså være med til at gøre dit immunforsvar stærkere.

Dit nervesystem: Massage beroliger dine nerver, eller rettere dit nervesystem. Ved en massage øges produktionen af hormoner, blandt andet oxytocin og serotonin. Disse hormoner giver dig velvære og sørger for at hele dit nervesystem igen finder ro og balance. Særligt det vi kalder for det autonome nervesystem, vil få ro. Det er den del, der har indflydelse på din, puls, blodtryk og bevægelser i mave-tarm-kanalen. 

Din fordøjelse: Når man får massage frigives forskellige enzymer i din krop. En del af disse enzymer arbejder i fordøjelses systemet. Derfor kan du under en massage opleve at maven pludselig begynder at rumle. Det er ikke farligt, det betyder blot at massagen giver tarmen en hjælpende hånd, så fordøjelsen bliver endnu bedre. 

Døjer med hovedpine?: Massage er et effektivt redskab, du kan bruge som et supplement til mange former for sygdomsbehandling. Hvis du døjer meget med spændingshovedpine og andre hovedpineformer, for eksempel spændingsrelateret migræne, kan massage være med til reducere antallet af anfald, varigheden af dem og graden af smerte og ubehag.

Er du stresset?: Massage er med til at øge niveauerne af dopamin og serotonin og sænker derfor vores stresshormon cortisol i blodet. De hormoner som massagen er med til at frigive, vil altså  gøre dig gladere, og det er med til at  mindske din risiko for at blive stresset, angst og deprimeret.

Hvilken massage skal du vælge?

Hvor lang en massage du skal vælge afhænger rigtig meget at din problemstilling og dit temperament. Vores krop hænger dog sammen. Ondt i ryggen, kan sagtens skylde påvirkninger fra dine ben, eller fra dit bryst. Derfor anbefaler jeg altid at man vælger min., 60 min. massage, netop for at få arbejdet kroppen godt igennem og derved opnå alle de fordele, som en massage kan give.

Du kan vælge mellem:

30 min massage: Den er god, hvis man døjer med spændings hovepine, føler at skuldrene sidder helt oppe under ørerne. Eller hvis benene er ømme og trætte efter en god vandretur. 

195kr

60 min massage: Her får du alle fordelene ved en massage. Kroppen kommer helt ned i gear, dit nervesystem bliver beroliget. Der bliver sat gang i dit kredsløb og muskelspændinger løsnes. 

350kr

90 min massage: Har du gennem en længere periode været stresset? Er kroppen og hovedet træt og brugt, så vil jeg anbefale dig at vælge 90 min massage. Her giver du nemlig dig selv lov til, bare at være, uden nogle forstyrrelser, uden noget du skal, andet end bare at mærke hvordan massagen løsner op for dine spændinger og giver din krop og sind, den ro den har brug for. 

650kr