Hudsygdomme

Eksem, akne og solskader er helt almindelige hudsygdomme. Men mange hudlidelser minder så meget om hinanden, at det kan være svært at skelne mellem dem, derfor er det altid en god ide med en hudanalyse hos en hudspecialist, som kan spotte de små forskelle og dermed også vil kunne give den rigtige behandling.

De fleste tror måske, at akne og dermed bumser hører puberteten og ungdommen til.

Men blandt voksne kvinder er akne faktisk den hyppigst hudlidelse.

Hvis du ofte oplever, at din hud blusser op, kan det være, du lider af hudtilstanden rosacea. Symptomerne bliver ofte værre af sol, stress og alkohol.

Er det akne?

Der er færre akne ramte blandt de modne kvinder, men til gengæld får mange af de lidt ældre kvinder rosacea, som tit forveksles med akne.

Eksem

Klør din hud helt vildt, og får du blærer og hævelser, kan det være eksem, som kan forekomme forskellige steder på kroppen, og tilstanden rammer både kvinder og mænd i alle aldre.

Der findes overordnet to typer af eksem – nemlig udefra kommende eksem, og eksem, der kommer indefra. 

Flere og flere kvinder bliver ramt af eksem, fordi de udvikler allergi over for kosmetiske produkter.

Udefra kommende eksem kan både skyldes allergi – f.eks. over for kosmetiske produkter, men det kan også være fordi de produkter, man er i kontakt med, er for stærke.

Eksem, der kommer indefra, er en udelukkelsesdiagnose, hvor man bliver testet hos lægen, for allergi og andre faktorer, og det kan være svært at sige, hvad allergien skyldes.

Akne og Rossacea har jeg flere års erfaring med, hvor jeg skabt nogle rigtig gode resultater. Men behandlinger er ikke nok, det kræver at man gør noget derhjemme!