Ansigtsbehandlinger til dehydreret hud

Dehydrering er ikke det samme som en tør hud.

Tør hud er hud, der mangler olie eller fedtstof. Det vil sige at din naturlige produktion af fedtstof er lav.

Dehydreret hud mangler  fugt eller vand i de yderste lag af huden. Derfor kan en fedtet hud også sagtens være  en dehydreret hud.

Den dehydrerede hud har ikke brug for en federe creme, men derimod kan en let fugtserum eller booster, du kommer under din dag/natcreme gøre forskellen for dig. 

For at fastslå om man har en tør hud eller en dehydreret hud, er der brug for nogle professionelle øjne. Derfor er det altid en god ide at få en hudanalyse inden man kaster sig ud i at købe en masse forskelligt, som måske viser sig bare at være penge ud af vinduet. 

Jeg har aldrig haft tør hud før. Hvorfor har jeg det nu?

Den naturlige ældningsproces, miljø og livsstil kan gør din hud tør. Med alderen sløves vores talgkirtler, så hudens naturlige fedtstoffer bliver mindre med årene. Kold vind og kulde kan udtørre huden, hvilket man kan opleve som ”sæsonbetonet” tørhed. Tør hud kan også opstå som følge af air conditioning og centralvarme. Varm, tør luft virker ligesom en svamp, der suger fugt ud af alt, hvad det kommer i kontakt med. Vedvarende ophold i solen kan også få vandet i huden til at fordampe og medvirke til tørhed.

Hvorfor oplever jeg sarthed og tørhed?

Hvis man ikke passer på den tørre eller dehydrerede hud, vil en af konsekvenser  være en øget sensibilitet, da tør hud er et forstadie til sart hud.

Fedfattig kost kan være en årsag til dehydreret hud

Fedtfattig eller fedtfri kost kan fratage din krop alle de hudvenlige essentielle fedtsyrer, som er en vigtig del af alle kroppens sundhedsfunktioner: De hjælper med at flytte ilt gennem blodet, de kan hjælpe med at afværge for tidlig ældning og holder huden sund. De beskytter også mod vandtab indefra cellerne og ud gennem huden, så du undgår dehydreret hud og i stedet holder huden smidig og fugtet.
Mangel på disse fedtsyrer kan resultere i kronisk kløe, tørhed og afskalning  af huden 

Ansigtsbehanlinger til den dehydreret hud

Den dehydrerede hud, har brug for at blive gennemfugtet og så har den ofte brug for at få hjælp til at genskabe en balance i forhold til urenheder,  rødme/kløe eller en genopbygning af hudens naturlige barriere

Den dehydreret hud, vil elske at få en aktiv behandling